Barščiai

Labas,

užbėgdamas už akių bet kokioms spekuliacijoms, noriu pranešti visokio plauko cenzoriams, redaktoriams, prižiūrėtojams, kad šio įrašo paskutinėje nuotraukoje yra pavaizduota ne tai, ką jūs manote. Galite atlikti nuotraukos spektrinę analizę, kad įsitikintumėte, jog ten – vanduo iš čiaupo, o ne tai, ką jūsų liguista fantazija bando pasakyti. Čia dar vienas išbandymas jūsų ištvirkusiems protams: ką matote paveiksliuke?

Taip, šiandien jūsų dėmesiui pateikiu paprastą barščių receptą. Pagrindiniai ingridientai:

  • burokėlis;
  • pora bulvių;
  • gabalėlis kopūsto;
  • morka;
  • svogūnas;
  • pora pomidorų (konservuotų arba šviežių);
  • džiovintų grybų;
  • kelios skiltelės česnako;
  • truputis rūkytų arba sūdytų lašinukų;

  • ir, svarbiausia, pora kubelių stipraus jautienos sultinio; štai jie, ką tik iš šaldiklio:

Kai tik kubeliai ištirps, įmetame visą svogūną ir smulkintus grybus į sultinį. Kai tik jis užvirs, sudedame griežinėliais supjaustytą morką, po 5 minučių – supjaustytas bulves, dar po 10 minučių – stambiai sutarkuotą burokėlį ir supjaustytą kopūstą. Verdame dar 10 minučių ant silpnos ugnies, įdedame smulkintus nužievintus pomidorus ir įberiame žiupsnį džiovinto mairūno. Dabar galime išjungti viryklę, uždengti puodą ir palikti sriubą “prisirpti” dar 10 minučių. Nepamirštame išmesti nuvirtą svogūną. Druskos neturėtų trūkti – sultinys buvo verdamas pakankamai sūrus, su kvapiaisias pipirais, lauro lapu, gvazdikėliais.

Tuo tarpu pasiskrudinam keletą riekučių juodos duonos, įtriname ją česnaku ir uždedame smulkiai pjaustytų lašinukų – taip barščius valgo ukrainiečiai. Pilame į dubenį sriubą, pagardiname pipirais, grietine ir petražolėmis. Skanaus.

Reklama

4 atsakymai

  1. nevalgo ukrainiečiai taip barščių, sakau labai atsakingai, kaip 2 metus diena dienon gyvenanti Ukrainoje. barščius jie valgo su duona, ant kurios tepa maltus pasūdytus papipirintus ir pačesnakintus lašinius, kurie jokiu būdu nėra rūkyti – tik sūdyti. barščiams jie naudoja ne sultinį, o dideliais šmotais pjaustytus mėsgalius, kartais su kauliuku. būtinai, būtinų būtiniausiai dubenėlyje turi būti bent vienas, pusės kumščio dydžio mėsos gabalas, kitaip – tai ne barščiai, o šiaip daržovinis viralas.

    • OK, užskaitau atsakymą. Bet tik todėl, kad tingiu ginčytis: iš vienos pusės, Asta, jūs teisi, ukrainiečiai pasišaipytų iš mano recepto. Antra vertus, nėra jokio griežtai nustatyto barščių recepto – jų stopiccot. Tai kodėl gi manasis negali būti 100501?

  2. fu, kaip neįdomu, o aš taip šiandien nuotaikoj buvau pasiginčyti 😀 bet kuriuo atveju, komentaras nebuvo piktos nuotaikos, tik šiaip atsakas į “taip barščius valgo ukrainiečiai“ 🙂 džiaugiuosi radus šitą blogą, rausiuosi, eksperimentuosiu ir radus progą kritikuosiu 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: