Vakar, užliūliuotas UEFA Čempionų Lygis pusfinalio rungtynių laukimo ir minties, kad mauksiu Salaus alų, pajutau beviltišką alkio jausmą. Galvoju, imsiu ir pasigaminsiu ką nors greito. Skubėjau taip, kad, manydamas užtruksiąs keletą minučių, net nespėjau nufotkinti viso gamybos proceso.
Taigi, greitas maistas asocijuojasi su Amerika. Taip, taip, dabar būsiu nepopuliarus, sakydamas, kad Amerika yra čiotka šalis, su įstabiu kultūriniu, kulinariniu ir visokiu kitokiu paveldu. Tarkim, susėdat Jūs su amerikonu ir imate girtis savo šalies išskirtinumu. Demokratija? Jis: Džefersonas, Vašingtonas, Vilsonas, pirmoji konstitucija. Jūs: ėėėėmmm, gegužės 3-iosios Konstitucija? Taigi, lenkų tai darbas. Kinas? Broliai Koenai ir Tarantinas prieš Kurkleitytę ir Vėlyvį? Na na. Muzika? Zappa ir Metallica vs Mamontovą ir Povilą Meškėną? Che che… Mokslas? Mičigano Technologijų Institutas vs Riomerio mokslo gigantus? mmmmm. Virtuvė? Tex-Mex prieš baltą mišrainę? Geria, gerai, perlenkiau lazdą. Imamės demaskuoti tą amerikeitišką mitą, tad imam:
- 0,5 kg maltos jautienos;
- 1 paprastą ir 1 raudoną svogūną;
- pomidorą;
- salotų lapų;
- smirdančio sūrio a la rakletė;
- gero (šiukštu ne lietuviško) majonezo;
- čipotlio ar kokio kito čiliako;
- bandelių.
Maltą mėsą pasūdom, papipirinam, sumaišom su smulkiai pjaustytu paprastu svogūnu. Iš faršo lipdom katlietus, suvyniojam į plėvelę ir, kol atliekam kitus darbus, palaikome šaldiklyje.
Tuo tarpu, majonezą sumaišome su čipotlių milteliais.
Susipjautom daržoves (raugintas agurkas – mano opcija).
Bandeles – per pusę.
Dedam katlietus ant grotelių ir kišam į griliaus režimu įkaitintą orkaitę.
Kepam, kol apskrus. Aš kepiau ant popieriaus, tai varčiau. Taip pat vartom, jei kepam lauke ant žarijų.
Tada aptepam bandeles majonezo padažu, dedam raudoną svogūno griežinėlį, pomidoro griežinėlį, salotos lapą, sūrio griežinėlį, kotletą…
Dar išsikepiau bulvyčių. Bandžiau suvožtą kąsti… Nežinau, kaip tai jiems pavyksta.
Dabar rezultatai: skanu, kas be ko, bet bliamba, dar šiandien bloga nuo riebalų pertekliaus. Ir svarbiausia: nežinau kodėl tai vadinama fastfoodu, nes aš užtrukau ilgiau nei valandą, kol pasigaminau ir pražiopsojau keletą Intero golų.
Silpnaregiai, ir Jums skanaus.
Na o štai – tikroji Amerika
Filed under: Amerikietiškai | Tagged: alus, Amerika, greitas maistas, kotletas, lėtas maistas, majonezas, mėsainis, pomidoras, svogūnas, sūris, čipotlis |
mazokas tas kotletas kazko… 😀
tikriems vyrams nereikia daugiau mesos? 😀
Na, šiaip, vyrams mėsos nebūinai reikia daug: ne ji pirmuonį daro vyru