Kaip teisingai suvalgyti smegenis (beždžionės virsmas žmogumi)

Antropologai jau seniai ginčijasi dėl priežasties, paskatinusios mūsų protėvius iš beždžionių tapti kažkuo panašiu į žmones. Yra daugybė teorijų ir hipotezių, tačiau man labiausiai įstrigo viena, teigianti, kad žmonėmis tapo tos beždžionės, kurios ėdė smegenis ir kaulų čiulpus – energetines bombas ir baltymų užtaisus. Būtent, smegenų ėdimas (o ne pisimas, kaip daugelis šiais laikais mano esant žmogiškumo požymiu) leido mūsų protėviams, užuot nuolat ieškojus šaknelių beigi ūglių, vienu ypu gerai pasisotinti ir užsiimti kūryba. Va ir aš, suėdžiau keletą pusrutulių ir ramiai galiu kurti kreatyvą.

Kad tapčiau žmogumi, turiu eiti į Kalvarijų turgų pas mėsininką Aidą, kuris vienintelis ten pardavinėja subproduktus. Paimu iš jo gerus du svarus rinktinių veršelio smegenėlių. Taip jos atrodo out-of-box (geras juokelis, che che).

Nekelia apetito, ar ne? Ką gi man, kvailai beždžionei daryti? O gi, perplauti jas tekančiu vandeniu ir bent valandą palaikyti šalto vandens ir citrinos sulčių mišinyje, o tada švelniai nuimti smegenų plėvę bei kraujagysles. Atsargiai, smegenys labai trapios!

Na, dabar gal kiek geresnis vaizdelis. Galima ir paderinti kitus produktus. Beždžionė ima:

  • saują džiūvėsėlių arba miltų;
  • gerą ryšulį petražolių;
  • keletą skiltelių česnako;
  • gabalėlį sviesto;
  • kaparių garnyrui;
  • nu ten visokių druskų, pipirų, citrinos sulčių.

Smegenis labai atsargiai nuplikome verdančiu vandeniu. Galima palaikyti kokią minutę verdančiame vandenyje. Tada nusausiname, pabarstome druska ir juodaisiais pipirais, apvoliojome džiūvėsėliuose ir dedam į keptuvę su įkaitintu sviestu.

Kepame po keletą minučių abi puses ant vidutiniškos ugnies. Išimame į šiltą lėkštę ir greitai toje pat keptuvėje minutę kepiname stambiai kapotą česnaką ir petražoles.

Padažiuką dedame ant smegenėlių, pašlakstome citrinos sultimis, patiekiame su kapariais bei lengvu baltu Ronos slėnio vynu.

Vegetarai piktinasi, veganai apalpsta, silpnaregiai džiūgauja.

Skanaus. Taip aš tapau žmogumi. Jei kas imsitės šio patiekalo, nerekomenduoju piktnaudžiauti juo: pasisotinti pakanka vieno dviejų šaukštų šio delikateso. Vartokite saikingai.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: