Tęsiame kinų virtuvės dienas lietuviškoje blogosferoje. Šiandien pasigaminkime žinomiausią Sičuanio provincijos patiekalą – Hui Guo Rou (niekas čia nesikeikia), dukart gamintą (ruoštą) kiaulieną (angl. double-cooked pork). Kadangi neturėjau kai kurių svarbių prieskonių, laisvai improvizavau, tačiau esminis patiekalo akcentas lieka tas pats.
Imam:
- apie 800 g kiaulienos kumpio su riebalų sluoksniu (svarbu!) ir oda;
- porą;
- svogūno laiškų;
- 2 šaukštus cukraus;
- tamsaus sojų padažo;
- ryžių acto;
- hoisino padažo, aš neturėjau, eksperimento vardan paėmiau žuvies padažo nam-pla (ir to, ir ano būna dideliuose PC;
- prieskonių pirmam kartui: Sičuanio pipirų, cinamono pagaliuką, žvaigždinio anyžiaus (galima keletą imbiero griežinėlių, bet aš nedėjau);
- prieskonių antram kartui: džiovintą čili pipirą, keleto česnako skiltelių, supjaustytų plonais griežinėliais.
Visų pirma, užverdame dideliam puode vandens, sudedame pirmajam kartui skirtus prieskonius ir į 2-3 gabalus padalintą mėsą. Verdame 30 minučių, išimam mėsą, nusausinam ir supjaustom va tokiais gabalėliais:
Maksimaliai įkaitiname keptuvę ar woką, įpilam šaukštą aliejaus, dedame susmulkintą čiliaką, po 5 sekundžių dedame mėsą (geriau kepti per du kartus) ir stir-fry principu kepame kol gražiai apskrus – 15-20 sekundžių. Pažadu, kad šaudys ir taukais aptaškys visą virtuvę. Mėsą išimam, taukus nupilam nafig į kloaką, dedam cukrų, maišom, po 5-7 sekundžių grąžinam mėsą, pilam sojos padažą, actą, hoisiną, maišom, mažinam ugnį iki vidutinės, dedam porą ir svogūnus.
Išjungiame viryklę, dedam į lėkštę. Viskas, skanaus. Nieko daugiau prie patiekalo nereikia – skanu taip, kad pirštus galima nusigraužti. Taip, riebu, bet juk žiema, reikia daug kalorijų, kad nesušaltume, ar ne?
Na ir silpnaregių žiūrovų pageidavimu:
Filed under: Kinietiškai | Tagged: actas, anyžius, cinamonas, hoisin, imbieras, kiauliena, mėsa, Sičuanio pipirai, sojos padažas, stir-fry |
…o be to baisaus riebalo kažkas ne taip bus? Jis mane iš vaikystės karbonadų košmaruose persekioja…
bus kitaip, deja. Man irgi prieš gaminant atrodė, kad bus fu, bet be lašinio mėsa bus sausa. Jei jau labai nepatinka, tai galima jo nevalgyti, bet, kad ir koks nesveikas tas kąsnelis – jis tikrai skanus