Kepti ledai

Neįtikėtina, bet realu. Ko tik neišmoko Harvarde. Kaip tik užsirašiau naujai studijų programai nuo sausio pabaigos, o pastarąją programą einu į pabaigą. Ir kaip tik Nauji Metai ir nusimato desertų laikas, todėl kepame ledus. Reikės:

  • 0.5 l paprastų ledų, tarkim, vanilinių;
  • stiklinės kukurūzų dribsnių;
  • 2 kiaušinių baltymų;
  • žiupsnio cinamono;
  • 0.5 l aliejaus.

DSCF6203

Šaukštu išlukštename ledų rutuliukus, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio.

DSCF6204

 

Ir dedame į šaldiklį kokiai valandai. O tuo tarpu sugrūdame ar kitaip susmulkiname dribsnius ir sumaišome su cinamonu.

DSCF6205

 

Išplakame baltymus, bet nebūtinai iki standžios putos, kiek mažiau.

DSCF6206

 

Atvėsintus ledų rutuliukus apvoliojame baltyme, o po to dribsniuose.

DSCF6209

Ir vėl paliekame šaldiklyje bent porai valandų.

Tada smarkiai įkaitiname puode aliejų.

DSCF6210

 

Ir kepame po 15-20 sekundžių po vieną ledų rutuliuką, išimame ant servetėlės, kad sugertų aliejų. Galiausiai, valgome.

DSCF6213

 

Labai įdomus derinys, tik reikia skubiai valgyti, kol dangalas neatvėso. Skanaus. Ir laimingų Naujųjų Metų.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: