Iš biudžeto tunkančiam ofiso planktonui ir maistas turi būti biudžetinis, antraip užaugs žandai, o per pilvą nebesimatys pimpalo/ putkos. Kad jau užvedėm kalbą – ne apie anuos organus – apie biudžetinį maistą, turėkite omenyje, kad visos picos, kebabai, šaltibarščiai yra gaminami iš visokių atliekų. Tortilijos, ispaniškos su bulvėmis ir kiaušiniu ar meksikietiškos, apie kurias šiandien kalbėsime – be jokios abejonės pigus biudžetinis užkandis. Taigi, jei norite pigios marichuanos, pigių karštų ūsuotų gražuolių glamonių ir pigaus skanaus maisto, prašau sekti mane.
Mums reikės:
- vakarykštės virtos vištos;
- poros stambiai tarkuotos morkos;
- skardinės raudonų pupelių;
- skardinės kukurūzų;
- konservuoto pomidoro ar dvejų;
- raudono svogūno;
- minkšto rakletės sistemos sūrio;
- česnako;
- čiliako;
- kumino;
- pačios tortilijos;
Atskirai norėčiau pakalbėti apie tortilijos padą. Visų pirma neužkibkite už mito, esą tortilija gaminama iš kukurūzų: nieko panašaus, jas beveik visada kepa iš kvietinių miltų. Kitas mitas ir smūgis per biudžetniko piniginę – pirkti jau gatavas tortilijas iš Santa-Maria, ar, neduokdie, kokias lenkiškas iš prekybcentrio. Tikros hardkorinės tortilijos gaminamos namų salygomis: 58-60 % kvietinių miltų, 35 % vandens, likusi dalis kukurūzų aliejus ir žiupsnis druskos. Kepamos ant sausos keptuvės. Tyc:
Kitoje keptuvėje su trupučiu aliejaus kepamas kuminas, česnakas ir kapotas svogūnas (šalotas, aišku būtų jėga).
Po kurio laiko dedamos morkos ir trintas konservuotas pomidoras. Pasūdoma ir troškinama pora minučių.
Tada dedamos pupelės.
Čiliakas.
Prieš pabaigą – smulkinta vištiena ir kukurūzai.
Troškiname ant nesmarkios ugnies, kol nugaruos skystis, kad galėtume įdarą dėti ant blyno. Vyniojame, prieš tai gausiai pabarstę tarkuotu sūriu.
Pakepiname ant sausos keptuvės abi puses po keletą minučių. Patiekiama su gokamole (receptą rasite čia) ir lengvu šviesiu alumi.
Silpnaregiams
O kad nepersivalgytume, Jūsų dėmesiui – visų laikų linksmiausias koncertas (jei esate fašistuojantis ar radikalių dešiniųjų pažiūrų, išgerkite raminamųjų, nes fašizmas No pasaran!).
Filed under: Meksikietiškai | Tagged: alus, blynas, gokamolė, kukurūzai, Manu Chao, No pasaran!, pigus maistas, pupelės, Radio bemba, sūris, tortilija, tortilja, tortilla, vištiena, čili |
kaip nerealiai! kartosiu kartosiu 🙂 aš dabar supratau, kodėl mano šeima paskutinį pusmetį valgė nuobodžiai ir raukydamiesi – nes gi pamiršus buvau tavo blogą 🙂 GĖRIS!!!!