Skamba baisiai ir skausmingai. Bet nesibaiminkite, nei vienas vyras, gaminant šiuos blynus, nenukentėjo. Aš tikiuosi, po šio recepto bus pasotinti visi blynų mylėtojai iki kitų Užgavėnių. Varom:
- 3-4 kiaušinių;
- 400 g miltų;
- 0.5 l kefyro;
- 50-70 g lydyto sviesto;
- 1 šaukšto cukraus;
- 1 a.š. sodos (gesinti nereikia, kefyras tai padarys);
- žiupsnio druskos;
- dėmesio! 300-400 ml verdančio vandens.
Atkreipiu dėmesį, kad kiaušiniai ir kefyras turi būti kambario temperatūros.
Kiaušinius gerai išplakame iki putų su cukrumi ir druska. Nesustodami plakti, po truputį pilame verdantį vandenį. Plakame keletą minučių, kad verdantis vanduo nesutrauktų kiaušinių.
Plakdami pilame kefyrą. Plakame dar keletą minučių. Beriame sodą. Po šaukštą beriame miltus ir vis plakame, kol tešla bus lietinių konsistencijos. Pilame išlydytą ir atvėsintą sviestą.
Kaip ir visus blynus, kepame ketaus keptuvėje be papildomų riebalų. Blynai gaunasi švelnūs it šilkas, porėti ir lengvi.
Pats tas su brie sūriu. Skanaus ir žiema tenegrįžta.
Filed under: Lietuviškai, Rusiškai, Ukrainietiškai | Tagged: blynai, kefyras, kiaušiniai, lydytas sviestas, soda, Užgavėnės, vegetariškai |
Parašykite komentarą