Per tą laiką, kol nerašiau, teko ruošti maistą bendradarbiams viena ar kita proga. Štai, keleto mėnesių senumo receptas, pagal kurį penėjau kolegas alaus iškyloje į gamtą. Dvidešimčiai žmonių pamaitinti buvo įsigyta:
- 5 kg kiaulienos nugarinės su oda, riebalais ir kaulu, supjaustytos delno dydžio ir dviejų pirštų storumo gabalais;
- 0.8 l medaus;
- 0.5 stiklinės aliejaus;
- keleto didelių šaukštų rūkytos paprikos miltelių;
- šaukšto čili miltelių;
- keleto galvų česnako.
Medų, jei susicukravęs, tirpinam dubenyje virš karšto vandens vonelės, maišom su aliejumi.
Beriam prieskonius.
Ir trintą česnaką.
Turime marinatą. Atkreipiu dėmesį, kad druskos nereikia.
Dideliame inde, pvz. kibire, dėliojame sluoksnį mėsos.
Tepame marinatu, dedame kitą sluoksnį mėsos ir t.t. iki pabaigos.
Marinuojame per naktį. Kitą dieną važiuojame į gamtą, kuriame ugnį kepsninėje, sulaukiam daug žarijų, dedame mėsą ant grotelių, pabarstome druska, kepame 10-15 minučių.
Ir užgeriame skaniausiu alumi. Išduosiu paslaptį: man šią vasarą skaniausias –
Filed under: Amerikietiškai | Tagged: alus, barbekiu, BBQ, Indian Pale Ale, IPA, kepsnys, kiauliena, medus, rūkyta paprika, česnakas, čili |
šita IPA ir mano šios vasaros “kabliukas“, tik išsinešimui nesugebu susirasti niekaip
gal gali patart, kur Vilniuje būna?
Tik tau išduosiu: Alaus kolonėlė (https://www.facebook.com/alaus.kolonele) prie Žalgirio ir Rinktinės sankryžos Lukoilo https://www.google.lt/maps/ms?msid=206416069977491859066.0004ffbfb8bce2ebf6f1a&msa=0
Jie dar kartais turi ypatingos juodosios IPA
ačiū! nujaučiau, kad bus kur nors visai nepakeliui, kitaip jau būčiau radus 😛 teks dabar arba maršrutus perplanuot, arba eit Bocmano ūsų pirkt.
Dundulio IPA Švyturio ūsus lenkia ir skoniu, ir kaina (į mažesniąją pusę)
tai o būtent kodėl aš jų taip ir ieškau 😉
*jo, ne jų. IPA’so.