Šiandien nebus jokių naujų receptų, nes tingiu ką nors virti. Ir kepti. Užtat jūsų dėmesiui siūlau truputį šiltos jūros
gražių užpakalių
ir sotaus korsikietiško maisto. Pradedam? Pradžiai balto naminio sausiuko su ledukais
Tada užkandžiui midijų su šonine balto vyno padaže su svogūnais ir petražolėm (garnyrui, aišku, gruzdintos bulvytės)
Oi, vakarui pakaks, persivalgom. O kas kitą dieną? Kuklūs kaimietiški pietūs. Užkandis – 5 rūšys vytintų kumpių ir dešrų (atsiprašau, nuotrauką suvalgiau). Toliau – starteris. Sriuba su makaronais, kažkas panašaus į italų minestronę (šiukštu nesakykit korsikiečiams, kad jie neoriginalūs!)
Pagrindinis patiekalas – ant laužo keptas ėriukas arba laukinis paršiukas (pasirinktinai) su bulvėmis
Renkamės ėriuką, bet po to gailimės, nes paršiukas tiesiog stebuklingas
Toliau – sūriai su figų uogiene
Desertui – mirtos ledai. Ypač rekomenduoju.
Kaip gi be kavos? Bet čia korsikiečiai atsilieka net nuo turkų, nekalbant apie italus
Dar alkani? Gerai, važiuojam į kitą restoraną. Starteris – vorinio krabo sriuba
Toliau – insalata su karambola ir žaliais pievagrybiais
Atėjęs padavėjas teiraujasi ar ponai valgys mėsą? Tada siūlo šį raudoną
O, štai ir medium raw veršiena. Skanaus
Sūriai su figų uogiene, kaip gi be to…
Desertui – šokoladiniai putėsiai. Blyn, duokit antrą porciją!
Gana? Na, tada kukli vakarienė. Tarkim, salotos su vytintu žambonu
Naminiai taljateliai su žuvim
Arba ravioliai su rikota ir špinatais.
Deserto? Biskvitinio vaisinio pyrago, tateno ar tik vynuogių?
Žiū, ryte dar liko euras kavai
Pabučiuojam trumpalaikio romano merginą
Ir au revoir, mon amour, je ne t’aim plus
Filed under: Itališkai, Korsikietiškai, Prancūziškai | Tagged: desertas, jūra, kava, kiauliena, Korsika, midijos, minestrone, mėsa, pasta, ravioli, salotos, sūris, tart tatin, veršiena, vynas, ėriena |
Parašykite komentarą