Laimei, kol kas manęs niekas nesuėmė ir pavojus žodžio laisvei negresia. O šiai dienai žodžių mažai, kad liežuvis nepražudytų. Tik kulinarija, tik hardkoras. Mums prireiks:
DachujaDaug mažų baklažanų;- 300-400 g rikotos ir jokiu būdu ne varškės;
- geros saujos smulkintų graikinių riešutų;
- keleto burokėlių;
- aliejaus, druskos, šviežių arba džiovintų mėtų.
Baklažanus pjaustome išilgai plonomis riekelėmis, aptepame aliejumi ir kišame į orkaitę po griliumi.
Kol ten kas kepa, traiškome riešutus, jei dar to nepadarėme, ir maišome su mėtomis bei rikota.
A, štai ir baklažanų juostelės apskrudo. Pabarstome druska.
Maždaug po šaukštą rikotos ir riešutų mišinio vyniojame į baklažano juosteles.
Dedame atgal ant skardos ir grąžiname į orkaitę pakaitinti.
Tada greitai plonais griežinėliais supjaustome burokėlius, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir taip pat keliolika minučių kepame orkaitėje, kol taps traškūs it čipsai. Po to kai išimsime iš orkaitės, pašlakstome balzaminiu actu.
Patiekiame su šiltais baklažanų suktinukais.
Raudonas vynas, kaip keista bebūtų, čia labiau tinka nei baltas.
Ir Ustikų malūno kukurūzų trapučaiai
Štai ir viskas, mano draugai. Kituose leidiniuose mes nenutolsime nuo Artimųjų Rytų virtuvės.
Filed under: Arabiškai, Armėniškai, Gruziniškai | Tagged: baklažanai, burokėliai, mėtos, rikota, suktinukai, vegetariškai |
Pačiu laiku, ačiu, mažuli, išgelbėjai.
Nuo ko?