Sveiki, kaip jau suprantate, esu retas svečias šiame tinklaraštyje. Tikiuosi tai pakeisti netrukus. O kad nepamirštumėte kas čia šeimininkas, siūlau pačių skaniausių salotų receptą. Labai trumpai, nešvaistant laiko. Nežinantiems kas yra bulguras: tiesiog kvietinės kruopos, išvaizda panašios į ryžius, o sudėtimi ir skoniu – į kuskusą. Populiarios pas arabus ir turkus. Pirkti šias kruopas geriau iš turkų, ačiū Dievui, jų parduotuvėlių jau yra Vilniuje. Nepirkit tik pas gandonus iš “ekologiškų“ parduotuvių, ibo būsit durniai. Bet aš jums ne teisėjas.
Pradedame, tarp kitko, nuo daržovių: keleto burokėlių, paprikos, trupučio moliūgo, galime bet ką, kas tinka grilinti. Ir griliname. Kad ir orkaitėje. Aptepę aliejumi.
Iki gražiai apskrus.
O, štai ir bulguras + geras gabalas mocarelkino.
Kruopas perplaunam, beriame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu, kad būtų per pirštą apsemtos ir lengvai verdame minutę dvi. Paliekame uždengtas, kad šustų ir sugertų vandenį. Mocarelą pjaustome kubais.
O, štai ir daržovės.
Irgi švelniai pjaustome ir rikiuojame su mocarela.
Maišome su karštom bulguro kruopom, kapota mėta arba petražolėm, geru šlaku alyvuogių aliejaus, citrinos sultimis.
Na, ir išmaišome.
Naminė duona ir naminis alus suteiks daugiau malonumo.
Ir silpnaregiams:
Kažkur mėtėsi chačapurio receptas, jei netingėsiu, netrukus įmesiu, jei kam rūpi.
Ir aš jus myliu.
Filed under: Uncategorized | Tagged: alyvuogių aliejus, bulguras, daržovės, kruopos, mocarela, salotos, vegetariškai |
Salotu vaizdas ir menamas skonis manyje generuoja vilti, kad vis gi viena diena tu noresi su manim zenytis…
Taip, Cukriuk, apsizenysim, kad tik nereiketu aliejumi teptis viso kunelio
O, kaip ačiū! Kaip tik šiandien ieškojau, ką pagamint su bulguru.
gal čia tas variantas kai geriau per daug nemaišyti, kad geresnis vaizdas būtų, burokus ant viršaus užmest, kaip pvz. tuno salotos, kurios pateikiamos nemaišytos, anyway ačiū, užsipirkau visko, ryt gaminu 🙂