Kas naujo pas Jus? O pas mane, štai, naujas receptas. Ilgai nelaukęs, užsidedu patį seksualiausią gabalą ever ir lekiu į virtuvę.
Kai buvau jaunas, reivas atėjo į madą. Ne, ne tas teutoninis tc tc tc su Marusha ar Scooter. Tikrasis reivas, lydimas markių ir XTC, užgimė Mančesteryje, klube Hacienda. Jei kam įdomu, būtinai pažiūrėkite filmą apie tai. Beje, Šiauliai tuo metu tapo lietuviškuoju Mančesteriu. Ar ne?
Oi apie ką čia aš? Ką gi, perkam:
- Butelį Jacquesson Grand Cru ar bent jau sušikto Lambrusco;
- Šviežių braškių ar bent jau konservuotų abrikosų;
- Keletą šaukštų rudojo cukraus;
- Pakelį želatinos;
- Jei naudojame Lambruską ar kitą nesąmonę, nepakenks šlakelis vermuto.
Toliau – simplemente: vyną supilame į puodą, kaitiname, bet, jokiu būdu, neužverdame
Į vyną beriame želatiną ir nuolat maišome, kol ištirps. Atvėsiname. Aš šliūkštelėjau balto Cinzzano dėl aromato.
Pilame į formeles, kur puikuojasi šviežios braškės, aha. O kas neturi: pila kiaušinio baltymą ant kiaušinio trynio – irgi afrodiziakas.
Nevisai offtop: manęs dažnai klausia, kur aš semiuosi įkvėpimo? Štai kokios mūzos gyvena Vilniuje
Apie mūzas b. d.
Filed under: Itališkai, Prancūziškai | Tagged: abrikosai, alkoholis, braškės, Happy Mondays, reivas, vynas, šampanas, želė |
Parašykite komentarą