Aš visą amžinybę galėčiau žiūrėti į ugnį, tekantį vandenį ir šį vaizdo klipą:
Džonis Kešas, manau, šypsosi danguje ir pritariamai linksi galva. Ir prie Seat merginų priima dar vieną mano mūzą.
(Juk sakiau, kad apie mūzas b.d.)
Na o mūzų įkvėptam šios dienos receptui pasiruošiame:
- 0.5 kg virtų (galima ir šviežių) krevečių;
- butelį rizlingo arba šardonė;
- 50 g sviesto;
- pusę česnako;
- pusę citrinos;
- petražolės arba pastarnoko šaknį;
- lauro lapą ir porą kvapiųjų pipirų.
Šaknelę lengvai kepiname svieste su lauro lapu ir pipirais ir taure balto sauso vyno.
Kai šaknelė suminkštės, t.y. maždaug po 8 minučių, dedame krevetes ir stambiai kapotą česnaką.
Jei krevetės virtos, pakanka tik sušildyti jas padaže, kelis kartus pamaišant. Šviežias tektų patroškinti 15 minučių. Išspaudžiame truputį citrinos sulčių ant krevečių. Patiekiame su prancūziška bagete bei, žinoma, baltu vynu.
Lukštename krevetes ir rankomis maitiname savo mūzas. Kai krevetės suvalgytos, mirkom duoną į padažą – tai dar skaniau. Jokių stalo įrankių.
Ir Jums meilės.
Filed under: Norvegiškai, Prancūziškai | Tagged: Johnny Cash, krevetės, mūzos, petražolė, sviestas, vynas, česnakas |
Parašykite komentarą